“Het leven volledig leven zonder van hot naar her geslingerd te worden door de chaos van elke dag. In die zin is elke dag een onderzoek en behandeling.”

Corenne Boeve

Hieronder zal ik je laten lezen wie ik ben en wat mijn achtergrond is op professioneel gebied. Als eerst heb ik natuurlijk mijn opleiding tot fysiotherapeute, een 4 jarig HBO opleiding, gedaan. Daarna heb ik doorgestudeerd voor de gewrichtenspecialisatie; de master manuele therapie.
Omdat ik nog beter wilde weten ”hoe het werkt met mensen” heb ik ook de opleiding tot oefentherapeut Methode Niek Brouw in Den haag gevolgd. Hierdoor leerde ik hoe de spieren in ketens samenwerken en hoe ze onderling verbonden zijn. Nog meer studie over spieren en fascia heb ik gevolgd bij de Cranio-Sacraal Therapie opleiding bij Dr. Piersman in Amsterdam. Dat was heel interessant en nog steeds volg ik de lezingen van Joan Avison over biotensegrity; het model dat verklaart hoe spieren, botten, zenuwen en bindweefsel met elkaar verbonden is en in verbinding staat.

Dus vanuit alle kennis uit de diverse opleidingen maak ik een individuele behandeling die in mijn ogen het beste past bij de cliënt. Zorg op maat speciaal voor jou.

Corenne

“Mijn handen en ogen zijn de tools waarmee ik werk. Door de prachtige combinatie van zachte maar toch intense technieken kan ik spieren losmaken en gewrichten de juiste sturing geven. Dat is in mijn ogen de kracht van mijn behandelingen.”

Naast mijn eigen praktijk heb ik tot 2018 lesgegeven op de School voor Manuele Therapie Utrecht voor onderwijs aan fysiotherapeuten die ook manueel therapeut willen worden. Ik was daar mentor en ik deed een deel van de organisatorische zaken en het management.

Samen met een collega fysiotherapeut, ben ik oprichtster van Paramedici Contractvrij, een digitaal verbindend digitaal platform voor ondernemers in de zorg die zonder contracten werken. Inmiddels vervul ik deze belangenbehartiging vanuit de brancheorganisatie voor de fysiotherapie.
Met oefentherapeute Noortje van Loon organiseerde ik van 2016 – 2018 wetenschappelijke thema-avonden voor oefentherapeuten door heel Nederland en online.

In 2018 ben ik Vleuten Vitaal gestart, een behandelcentrum  voor samenwerkende therapeuten in de zorg. Zo kan een mooie mix ontstaan vanuit diverse visies op gezondheid, herstel en beweging.

In 2020 ben ik gestart met de opleiding MBA zorg en welzijn. Zo creëer ik de mogelijkheid om in grotere organisaties aan de slag te gaan. Heel graag wil ik mezelf in de nabije toekomst zinvol gaan inzetten voor het grotere geheel.