Uw behandeling

Ieder mens heeft zijn eigen bouw, zijn eigen houding en zijn eigen manier van bewegen. Maar uw lichaam kan bewegen soms ook in de weg staan. U merkt dit door aanhoudende pijn aan de spieren of stijfheid van uw gewrichten. Het doel van de behandeling is om de balans van het totale bewegen weer te herstellen.

Tijdens de behandelingen staat de holistische totaalbenadering van de mens voorop. Een fysieke klacht is als een verstoring van de totale mens, zowel fysiek als mentaal. Daarom wordt er naar uw lichaam als geheel gekeken.

Voor een behandeling is tijd en aandacht nodig. Daarom duurt een behandeling bij Praktijk Corenne Boeve 45 minuten. Zo is er ruime tijd om u goed te behandelen en alles te kunnen uitvoeren wat nodig is.

Wilt u bij het eerste bezoek een identiteitsbewijs en een handdoek meenemen? Dank u wel!

Eerste behandeling

De eerste behandeling wordt gestart met een gesprek, doornemen vragenlijst (deze krijgt u digitaal toegestuurd) en een bewegingsonderzoek. Er wordt besproken wat in het verleden heeft geholpen en wat niet.

Tijdens de eerste behandeling wordt duidelijk of de klachten behandeld kunnen worden. Zo niet, dan probeer ik u een goed passend advies te geven over een vervolg stap. Het behandelplan wordt met u besproken en duidelijk wordt in welk tijdsbestek dit uitgevoerd kan worden. Ik probeer u uit te leggen waardoor de klacht in stand blijft en welke compensaties uw lichaam hiervoor bedacht heeft. Aansluitend op het gesprek en onderzoek start direct uw eerste behandeling.

Vervolg behandelingen

Na elke behandeling krijgt u een oefening en/of advies mee. Om het behandeleffect te versterken is het belangrijk dat u de oefening of het advies tussen de behandelingen door thuis uitvoert.

Elke vervolg behandeling start met een kort gesprek over de oefening en/of het advies dat u de vorige keer heeft meekregen en het verloop van uw klachten.

Oefeningen

De oefeningen die u meekrijgt komen uit de reguliere fysiotherapie, de sport en uit de opleiding van Niek Brouw. De fysiotherapie oefeningen zijn gericht op meer beweging en het behouden van de nieuwe ruimte die er tijdens de behandeling in zijn gebracht. Belangrijk is deze oefeningen dus regelmatig te doen. Dan blijft het behandeleffect behouden. De spieren hebben namelijk de neiging weer terug te gaan naar de strakke variant.

Met de oefeningen van Niek Brouw kunt u oorspronkelijke spierspanning en beweegpatroon weer oefenen en herhalen. Dan kunnen de spieren, aan bijvoorbeeld de voor- en achterkant weer in balans komen. De methodiek van de arts Niek Brouw is een specifieke vorm van oefentherapie. Het is gericht op de houding en beweging van de mens en maakt een onderscheid tussen de natuurlijke, ik-eigen, vrije houding en de verworven, aangeleerde, onvrije houding. Zowel psychisch als fysiek en zowel in zijn als in gedrag. Zo bestaan er een aantal spierkoppels met elk hun eigen oefening. Meer informatie over deze methodiek.

Manuele handgrepen

De manuele handgrepen zijn subtiel, waarbij u weinig of geen pijn ervaart. Er wordt dus niet gekraakt. De manuele behandeling richt zich echt op de gewrichten. De beweging die op het moment het beste past bij het gewricht wordt gestuurd. Dit is een heel precieze beweging, mobiliseren heet dat. Dit gebeurt per gewricht, in en rondom het klachtengebied.

Omdat we de oorzaak van de klacht vaak niet meer weten, is het onduidelijk waar de echte veroorzaker zit. Denk maar aan nekpijn. Dat kan komen door een verhoogde spanning die u onbewust maakt in de nekspieren. Daarom wordt de hele regio behandeld, zodat alle gewrichten zich kunnen optimaliseren. Soms zit een oorzaak in het bekken en ervaart u pijn in de enkel. Ook dan worden de gewrichten in het onderste deel van u lichaam behandeld, om alle gewrichten te optimaliseren. Dan kan de spanning zich het beste herstellen.