“Het leven volledig leven zonder van hot naar her geslingerd te worden door de chaos van elke dag. In die zin is elke dag een onderzoek en behandeling.”

Corenne Boeve

Ik ben opgeleid als fysiotherapeute (4 jarig HBO) en heb 3 jaar doorgestudeerd voor de gewrichtenspecialisatie; de master manuele therapie. Daarna heb ik de opleiding tot oefentherapeut Methode Niek Brouw in Den haag gevolgd. Deze methode leert je hoe de spieren in ketens samenwerken en onderling verbonden zijn.

Ook heb ik een eerste jaar Cranio-Sacraal Therapie bij Dr. Piersman in Amsterdam gevolgd. Daarnaast volg ik 4 maal per jaar de lezingen van Joan Avison over biotensegrity; het model dat verklaart hoe spieren, botten, zenuwen en bindweefsel met elkaar verbonden is en in verbinding staat.

Ik mix in de behandeling alle kennis uit de diverse opleidingen en maak hiervan een individuele behandeling die in mijn ogen het beste past bij de cliënt.

“Mijn handen en ogen zijn de tools waarmee ik werk. Door de prachtige combinatie van zachte maar toch intense technieken kan ik spieren losmaken en gewrichten de juiste sturing geven. Dat is in mijn ogen de kracht van mijn behandelingen.”

Naast mijn eigen praktijk geef ik op de School voor Manuele Therapie Utrecht onderwijs aan fysiotherapeuten die ook manueel therapeut willen worden. Ik ben daar mentor en ik verzorg een deel van de organisatorische zaken, zoals accreditaties en nascholing.

Samen met collega Eveline Bosselaar, ben ik oprichtster van Paramedici Contractvrij een digitaal verbindend digitaal platform voor ondernemers in de zorg die zonder contracten werken.

En met oefentherapeute Noortje van Loon organiseer ik wetenschappelijke thema-avonden voor oefentherapeuten door heel Nederland.