Veelgestelde vragen

Hoe weet ik hoeveel ik vergoed krijg?

Om het makkelijker te maken is hieronder in 4 punten uitgelegd watje u bij de praktijk Corenne Boeve vergoed krijgt van je zorgverzekeraar.

De praktijk Corenne Boeve is contractvrij. Dat betekent dat er geen contracten zijn aangegaan met de zorgverzekeraars. Je hebt als klant naast de gebruikelijke therapeutische relatie ook een financiële relatie. Je betaalt als klant voor de geleverde dienst en hierover ontvang je een factuur. Die kun je zelf indienen bij de zorgverzekeraar.

Maar wat krijg je dan vergoed? Met de onderstaande stappen kun je zelf een indicatie krijgen voor de niet-chronische klachten.

  1. Manuele therapie bij Corenne Boeve wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. Dat is of het paramedische beweegpakket of het natuurgeneeskundige pakket. Heb je alleen een basisverzekering, dan ontvang je geen vergoeding.
  2. Hoeveel behandelingen je per jaar vergoed krijgt, is afhankelijk van je eigen gekozen pakket. Het natuurgeneeskundige pakket vergoedt vaak maximaal 10 – 12  keer, met een maximum bedrag van € 50 per dag. Er geldt een maximum bedrag dat je kunt gebruiken.

Vergoeding uit het paramedische pakket varieert tussen de 6 en 24 keer per jaar.

  1. De vergoeding van contractvrije zorg is afhankelijk van het pakket paramedische beweegpolis dat je hebt gekozen. Bij een echte restitutiepolis krijgt u 100% vergoed (ONVZ). Bij een natura/budgetpolis is dat 70% van het marktconforme tarief. Het marktconforme tarief is door elke individuele zorgverzekeraar zelf bepaald en is variabel. Reken op ongeveer € 30,00 vergoeding per behandeling.

4. Manuele therapie valt niet onder het eigen risico.

Is een praktijk zonder contracten wel goed?

Ik heb er voor mijn praktijk voor gekozen om geen contracten te tekenen. Dat geeft de ruimte om zelf te beslissen hoeveel tijd er aan een cliënt wordt besteed. Het invullen van uitgebreide verslagen en evaluaties wordt tot het noodzakelijke beperkt. Dat levert behandeltijd op. Ook kan er zonder contracten zelf worden beslist welke behandeling het beste past.

Qua kwaliteit, in vorm van kennis en vaardigheden voldoet Praktijk Corenne Boeve aan alle eisen, net als gecontracteerde praktijken. Ook qua verslaglegging, nascholing en dergelijke. Een belangrijk verschil is wel dat de dossiers van patiënten bij Praktijk Corenne Boeve voor niemand inzichtelijk zijn, zonder uw goedkeuring.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een therapie die is gericht op de gewrichten. Manueel therapie kan geschikt zijn voor klachten die gepaard gaan met pijn en het slecht kunnen bewegen van de gewrichten.

Een manueel therapeut onderzoekt en behandelt mensen die klachten hebben aan de wervelkolom of de gewrichten in armen en benen. Tijdens de behandelingen gebruikt de manueel therapeut onder andere passief mobiliserende technieken en oefentherapie.

Lees meer over manuele therapie.