Sportief wandelen

Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 kilometer per uur. Er wordt niet hard gelopen. Door het gebruik van tijdsinterval kan iedereen op zijn eigen haalbare versnelling en tempo lopen.

Er moet wel nog genoeg adem overblijven om een gesprekje te kunnen voeren, althans, het grootste deel van de training dan. Mijn begeleiding en de trainingsopbouw garanderen dat het meer is dan ‘gewoon wandelen’. Sportief Wandelen is bedoeld voor iedereen die buiten aan zijn fitheid wil werken zonder hard te lopen. Heerlijk bewegen in de buitenlucht dus!

Met Sportief Wandelen trainen we over verschillende routes. In Utrecht lopen we o.a. bij het Griftpark, De Berenkuil en een andere keer langs de ezeltjes van het moestuincomplex.

Zo is er iedere week een heerlijke training met bijpassende route afgesteld op het weer en het seizoen.

Doe een keer mee! Een proefles is gratis!

Wandelgroep Utrecht

De gemiddelde wandelgroep bij mij bestaat uit ongeveer 10 personen. Het trainen met elkaar is gezellig en sociaal. De trainingen duren 1 uur en zijn zeer gevarieerd.

We doen altijd eerst een warming-up om de spieren op te warmen en los te maken. Daarna gaan we flink doorstappen en doen we oefeningen met tempowisselingen.

Dit zijn de vaste onderdelen van de training. Tijdens de trainingen krijg je aanwijzingen over je looptechniek en je lichaamshouding.

Voor het wandelen kun je het beste makkelijk zittende kleding en wandelschoenen aantrekken. Met regen wordt er ook gelopen. Dan is een regenjas prettiger dan een paraplu. Bij zeer extreme weersomstandigheden als sneeuw en ijzel wordt er niet getraind.

Locatie

Vrijdag  van 9.00 – 10.00 uur
— Utrecht, Winkelcentrum de Gaard

In deze groep met goede basisconditie staat het tempo en afstand voorop. De training wordt aangevuld met intensieve oefeningen voor kracht, lenigheid en balans.

Vertrek- en verzamelpunt:
Winkelcentrum de Gaard
(voor Bakkerij Neplenbroek)
Troosterhof 30
Utrecht

Onder leiding van 
Corenne

Vrijdag van 10.00 – 11.00 uur
— Utrecht, Winkelcentrum de Gaard

Deze groep loopt een route van ongeveer 3 kilometer met oefeningen voor kracht, lenigheid en coördinatie.

Vertrek- en verzamelpunt:
Winkelcentrum de Gaard
(voor Bakkerij Neplenbroek)
Troosterhof 30
Utrecht

Onder leiding van 
Corenne

Kijk hier voor data en contributie of klik op inschrijven om je aan te melden!

Voordelen van sportief wandelen

  • Verbeteren van fitheid en conditie.
  • Een sport geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.
  • De kans op blessures is gering.
  • Ook met gezondheidsklachten is Sportief wandelen heel goed mogelijk.
  • Sportief wandelen geeft je energie en het gevoel alles (weer) aan te kunnen.
  • Conditie verbeteren door een verantwoorde opbouw van belasting door professionele begeleiding.
  • Op een plezierige manier bewegen in groepsverband, wandelen in een groep is gezellig.
  • Wandeltrainingen van ongeveer 1 uur.
  • Sneller dan gewoon wandelen, maar je kunt het op jouw eigen niveau doen.
  • Nodig: een paar goede wandelschoenen is voldoende. Goede zin is geen vereiste: dat komt onderweg altijd goed!

Voor wie?

Als jij een basisconditie hebt waarmee je een half uur achter elkaar kunt wandelen, dan kun je deelnemen aan de wandelgroepen.

Sportief Wandelen is geschikt voor mensen die lange tijd niet gesport hebben en ‘weer wat willen gaan doen’ tot mensen met gezondheidsklachten die een drempel ervaren om alleen te gaan.

Maar ook voor ‘fitte’ mensen is Sportief wandelen een uitstekende vorm van bewegen. Door het inbouwen van een aantal verzwarende elementen, kunnen we ook mensen met een  goede conditie op hun niveau uitdagen tijdens de wandelgroep.

Sportief Wandelen met jouw werknemers?

Ruim 40% van de werknemers beweegt onvoldoende. Hoe kun je je medewerkers motiveren om in beweging te komen? Door het creëren van draagvlak, geven van voorlichting over de gezondheidseffecten en het aanbieden van beweegactiviteiten. Er zijn talloze mogelijkheden. Ik geef ook wandeltrainingen op locatie.

Het enige wat er nodig is om met elkaar naar buiten te kunnen is een paar stevige schoenen en een stel collega’s. Het verzorgen van een eerste aanzet tot lunchwandelen bieden we graag aan!

Corenne wandelt samen met

www.sportutrecht.nl

Home

Reacties van deelnemers

Het wandelen bevalt uitstekend, vooral de prettige en persoonlijke manier van les geven, en natuurlijk gecorrigeerd worden, waar nodig. Het sociale aspect is ook een pluspunt. Al beweeg ik veel, door de oefeningen is mijn conditie er op vooruitgegaan!

Al járen loop ik met deze vrolijke dames mee! Vrijdagochtend vroeg, zodat je nog de hele dag over hebt vóór het weekend. Een uurtje stevig wandelen in verschillende looptempo’s, met buig- en strekoefeningen tussendoor. Corenne weet altijd te enthousiasmeren en professioneel (fysiotherapeute) te begeleiden. Gewoon een lekker uurtje buiten sporten!

Ik vind het wandelen met Corenne heerlijk! Lekker buiten een uur actief zijn op je eigen niveau. Corenne geeft goede oefeningen tussendoor waarbij allerlei spieren aan bod komen. Ze geeft duidelijk leiding en ook persoonlijke tips en dat vind ik erg prettig.