Criteria Basisnormen voor de registratie van de verbijzonderd fysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.
9.1. Bij het vaststellen van de eisen waaraan de verbijzonderd fysiotherapeut dient te voldoen om voor registratie in aanmerking te komen, hanteert het BOCK de volgende uitgangspunten:
- De verbijzonderd fysiotherapeut is geregistreerd in het op grond van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG) ingestelde register.
- De verbijzonderd fysiotherapeut dient een door het KNGF erkende vervolg-opleiding in het betreffende vakgebied met goed gevolg te hebben afgerond.
- De verbijzonderd fysiotherapeut neemt deel aan een klachtenregeling die voldoet aan de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector.
- De verbijzonderd fysiotherapeut verplicht zich, om in de loop van de registratie-periode, studiepunten te behalen door het volgen van geaccrediteerde na- en bijscholingsactiviteiten. Daarnaast kunnen studiepunten behaald worden door het hanteren van kwaliteits-deelsystemen. Het BOCK stelt voorafgaand aan de registratieperiode het aantal studiepunten vast.
- De verbijzonderd fysiotherapeut verplicht zich om te werken rekening houdend met de vastgestelde KNGF-Richtlijnen, die voor de verbijzondering relevant zijn.
- De verbijzonderd fysiotherapeut is de twee jaren voorafgaand aan het verzoek om registratie het – door het BOCK vastgestelde – aantal uren werkzaam geweest als verbijzonderd fysiotherapeut zoals bepaald in het beroeps(competentie)profiel van de verbijzondering of als stagiaire in de verbijzondering dan wel voldaan aan nog nader te stellen eisen in verband met het opdoen van praktische ervaring. Het BOCK stelt het aantal uren vast na marginale toetsing van het voorstel van de betrokken beroepsinhoudelijke vereniging.
9.2 Door het voldoen aan de gestelde normen is de verbijzonderd fysiotherapeut gerechtigd tot het voeren van de aanduiding “Registerfysiotherapeut” in de betreffende verbijzondering.
Bron: Reglement Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie, juni 2014